31 May

Интернет Участие

[sg_popup id=1]

Интернет Участие
Интернет уастието е един от най-разпространените методи за реклама. То представлява подстраница в обикновенно огромен сайт за такива участия. За разлика от банерната реклама при Интернет участията фирмата, която рекламира има възможност да опише достатъчно добре своята дейност, продукта или услугата си. Има възможност да се добавят снимки и графики, а и не на последно място да се поставят няколко линка, които да насочват към конкретна част на сайта ан фирмата.

Тъй като интернет участията попринцип се намират на големи сайтове с много информация и постоянно освежаване на данните в тях, те се котират много добре от търсачките- google например.

Имам опит в един от най-големите бизнес портали в България и познавам и другата страна на монетата като стане въпрос за интернет участия. Има основно два типа сайтове, които предлагат такива участия, едните са специализирани, а другите предлагат такива участия на всякакви фирми.
Сами може да се досетите, кой тип интернет каталог е подходящ за Вашата реклама. Има и доста общи неща между тези два условно разделени вида. И при двата вида обема на подстраниците налга сложна структура на сайта с цел по-голяма подреденост на данните. Т.е. се изисква доста ровене докато се достигне до търсената фирма или услуга. Когато, а в повечето случай тези сайтове имат търсачка, тя се нуждае от непрекъснато подобряване за да отговаря на нуждите на потребителите най-пълноценно. В повечето сайтове в България смея да твърдя тези системи за търсене не са в максимална услга на потребителите. От опита, който имам в един от най-големите бизнес портали в България искам да посъветвам фирмите, които са се спряли на този тип реклама на бизнеса им да избират винаги най-скъпата възможна услуга. За някой това може да е прекалено елементарен съвет, но от позицията на опита Ви гарантирам, че така ще получите максималното от това което може да получите от такива интернет участия.
Скъпите участия се появяват по-често и с приоритет пред останалите. Това е принцип, който се среща в булшинството сайтове за интернет участия. Има два основни типа фирми от гледна точка на присъствието им в интернет, които се спират на тези участия. Това са фирмите, които имат и тези, които нямат собствени сайтове. И в двата случая аз подкрепям този тип реклама за разлика например от банерната такава. Тя създава имидж и носи полезна информация на потребителите на сайта. А колкото по-голяма полза носи на потребителите една реклама толкова повече ще продава тя в днешния все по-прагматичен свят.
За фирмите, които нямат собствени сайтове това е начина да присъстват в Интернет изобщо. Със сравнително малки по размер средства те могат да си осигурят евтино в средносрочен план присъствие в мрежата. По-този начин те имат достатъчно инструменти и пространство да представят бизнеса си в мрежата.
Малката цена на интернет участията отнесена към цената на собствен Интернет сайт е най-примамлива в случайте, в които се прибягва единстено до този тип представяне. В средносрочен план например година или две, интернет участията са изгоден начин на присъствие в мрежата. когато обаче става дума за по-дълъг период от време наблюденията ми сочат, че в 100% от случайте те излизат по-скъпо от изграждането и подържането на собствен сайт. Съветвам хората от чисто икономическа гледна точка да използват само и единствено интернет представяния, когато става въпрос за кампании или временни промоции или участия на форуми, но не и за постоянно присъствие в мрежата.
Когато имате собствен сайт Вие имате собствено име и адрес в интернет света, когато имате участие вие имате фургон, на който плащате наем. Някой тогава ще попита каква е ползата ако имаме собствен сайт да имаме и интернет участие след като е даже и по-скъпо във времето от самия сайт.
Има основно две причини:
Първата е качеството на посещенията. Ако предлагате стока или услуга на сайта си и там има пълно описание, участието Ви обещава например, че които и да мине през него на сайта Ви получава 5%
отстъпка, посещенията дошли от интернет участието ще са несравнимо по-качествени от тези от други източници. Това ще са хора, които вече са оделили време да се запознаят с услугата или птродукта Ви и са решили да потърсят още информация на сайта Ви, което си е една идея по-близо до продажбата. Значително по-голям процент от тези хора наистина ще купят от вас.
Втората причина е твъде тривиална, но все пак: Google. Интернет е Google и това е факт, с който всички трябва да се съобразяваме. Интернет участията са подстраници на големи сайтове, които google обича и ако те Ви обичат, google ще заобича и вас. Като цяло интернет участията са нещо положително и в двата случая. Това което трябва да запомните, е че най-евтиния начин за реклама в интернет в дългосрочен период е собствен интернет сайт. Ако нямате и разчитате на участия не го правете за повече от година – две. Ако имате, но нямате възможност за интернет участе не униваите, има и други начини.

Прочетете още:

Какви SEO Software и Tools използвам?