03 Jun

Пари от Интернет

[sg_popup id=1] Пари от ИнтернетСъществуват много спекулации и догадки за това кой колко печели от Интернет. Ето един инструмент, с който ще се даде малко светлина на отговора на този въпрос:

http://websiteoutlook.com/

Основното което сайтът показва е оценката на сайта, който търсите, средно дневната посещаемост и постъпленията на ден от AdSense програмата на Google. Пари от Интернет

Може да видите PageRank на съответната страница, дали е регистрирана в DMOZ и друга разнообразна информация.

Аз лично останах изненадан от някои от резултатаите.

Ето каква информация получих за Google.com:

Net Worth
$2.41 Billion
Daily Pageview
1100000000
Daily Ads Revenue
$3300003.16

Най-интересното, е че могат да се намерят резултати за не толкова популярни сайтове и блогове, както и за много български такива.

Надявам се линка да ви бъде полезен като ориентир за това дали да се насочите към монетаризиране на присъствието си в интернет, просто да сверите часовниците или да ви даде стимул за изява в уеб пространството.
Прочетете още:


Колко пари се печелят от надомна работа в Интернет?


Какви SEO Software и Tools използвам?

  Comments

 1. June 6, 2009

  Подобни инструменти понякога са доста далеч от истината. Основната грешка тук е колко печели от адсенс, ами ако въобще няма адсенс на него ? В общи линии не е никак лесно да се оцени колко печели един сайт и колко струва самият сайт.

  п.с. цвета на линковете е ужасен и дразнещ, иначе всичко останало изглежда добре.

  п.с.2 Ето още един интрумент оценяващ цената на сайт :http://www.glurk.com/
  Тук има едно интересно описание как да се оцени :
  http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=1499

 2. June 6, 2009

  Станиславе, благодарим ти за мнението. Наистина и аз немисля, че има инструмент, чрез който да се оцени 100% каква е печалбата на един сайт. Не това е и целта ни, а по-скоро да дадем някакъв ориентир за такава информация. В тази връзка благодаря за линковете, които си поставил.

  Нещата не само с линковете, а и с цялостния дизайн бяха в процес на преструктуриране. Към момента обаче новата визия на сайта е почти изцяло готова, както може да се види.Надяваме се така сайта да стане много по-приятен за четене.

  Поздрави!

 3. June 8, 2009

  В голяма заблуда сте, ако смятате, че така може да се определи прихода на един сайт от реклама, пък дори и да е от Адсенс.
  Въпросът е, че приходът не зависи само от посещенията, а дали сайтът е на български или английски, колко Адсенс-рекламни елемента има, къде са разположени, подходящо ли се вписват в сайта, има ли и други реклами, които да ги конкурират и тн..
  🙂

 4. June 9, 2009

  Сайта предлага информация, но никъде не се посочва “как се определя” доходът от AdSense.

  Нещата, които казваш не са грешни, но си тръгнал в погрешна посока.

  Благодаря ти за компетентното мение.

  Ще се радвам ако се включиш с такова и по други теми 🙂

 5. April 8, 2010

  Искам само да направя едно допълнение:

  На сайта от определен период насам може да се видят част от критериите на база, на които се определя възможната печалба.

  Въпреки, че не е точен инструмент е доста интересно да се получи ориентир за подобна информация. Аз например забелязах, че при умножаване на получените резултати за посещения например с определен коефициент и сравняване с данните от аналитикс и тиксо на няколко сайта се получават доста близки резултати.

  Това също не е много сигурно заключение, но поне дава ориентир за възможните параметри на успеваемост на един или друг сайт.

  Поздрави

Comments are closed.