06 Jun

Рекламни лица !?

[sg_popup id=1] Рекламни лица !?

Рекламните лица са доста често употребяван инструмент при представянето на стоки или услуги. Това са медиини личности, спортисти, певци и др. Те:

Преодоляват медийния шум.

Част от потребителите се асоциират с тях, когато ползват продукта.

Някои хора са техни силни привърженици и ги следват в много монети от живота.

Рекламните лица могат да бъдат и обикновенни хора. Така се създава по-лесно асоциативен образ на потребителя с положението на рекламното лице.

Рекламни лица могат да бъдат и анимирани герои или животни. Техните предимства пред останалите рекламни лица са основно по-евтината поддръжка и лесния контрол на рекламодателите върху тях.

Съществуват различни позиции за ролята и ползата от рекламните лица.

Аз не съм привърженик на този способ за реклама в най-разпространената му форма. Повечето потребители вече имат прекалено силно развита рекламна слепота, както и висока рекламна интелигентност за да бъдат подценявани с клипчета на това как някаква звезда пие много жадно безалкохолна на питка например.

„Случайната” реклама може да има по-голям ефект когато става въпрос за рекламни лица.

Пример 1:

Реклама:

Тайгър Уудс застанал до блестящо ферари. Следващия кадър ни пренася на живописен път, по който той се носи плавно и гациозно като поредната топка за ийгъл.

Асоциация:

Тайгър със сигурност има едно ферари в гаража си. Като се замисля от ферари може да са му подарили едно за рекламата. Вече съм сигурен, че има. А каква ли марка кола си е купил сам?

Пример 2:

Репортаж за Тайгър спрян за превишена скорост с новото си ферари.

Асоциация:

Тия богаташчета винаги мислят, че са над закона! Значи ако иамш много пари си купуваш ферари. Аз бих си взел БМВ. Хм и Ферари не е зле.

Ако инвестирате в рекламни лица подходете с много голямо внимание за какво точно давате парите си.