16 Jun

Инвестирайте в това което ви носи пари – просто, а !?

Инвестирайте в това което ви носи пари – просто, а !? Малко цифри:

80% от продажбите идват от 20-30% от клиентите- твърди потребители.
100% от печалбата идва от същите тези потребители.
Около 80% от разходите по продажбите се харчат за останалите 20%- т.е. трябва да се заделят средства за да се карат хората, които вече купуват да купуват още повече, а вместо това да се стимулират потребителите без интереси да купуват продуктите.

[sg_popup id=1] Тези цифри са познати на повечето хора, които се занимават професионално с маркетинг, а и не само на тях. Доста мениджъри също са наясно с тази теория, която мога да твърдя, се доближава максимално до практиката с малки изключения.Но какво се случва всъщност? Всичко се е втурнало да лови и привлича нови клиети и на никой не му пука за настоящите ползватели на услугата или продукта му.
Ниското качество и конкурентоспособност в България се дължат най-вече на малките средства заделени от инвеститорите за задържане на старите клиенти.
На доста места където съм работил досега приоритета е бил поставен върху новите клиети- какви отстъпки да направим, каква тактика да преприемем, от какво най-вече имат нужда в момента и т.н. А за старите такива радко е имало обширни трейнинги или заседания.
В резултата на което малко фирми имат твъд контингент от клиенти и се превръщат в поредната нискокачествена услуга на пазара.
До тук ясно! На старите клиенти да се обръща повече внимание, защото носят повече приходи, а новите да продължават да се гонят.
Внимание!

Преследвайте новите си клиенти така, че когато попаднат в графата на „по-скъпите” за поддръжка клиети да ви излязат по-евтино.

Клиент, който е спечелен с не толкова гръмки обещания е по-лесен за „поддръжка” след това. Изкусително е да предложиш всичко което може да се предложи за да спечелиш един клиент, но е правилно само ако наистина можеш да предоставиш такава услуга. Ако неможеш клиентът ще си замине мого бързо.

Привличайте клиенти с минимални ресурси за да може в максимално дълъг период да им предоствяте усъвършенствана услуга или продукт.

Клиентите искат да задоволят потребностите си днес. Много компании в различни области разчитат на това. Ако неможете да го напраите вие трябва още да поработите, но ако можете и искате да спечелите преднина поговорете и за нещо друго. Разкажете на клиентите си какво получават днес и какво ще получат утре от вас като подкрепа.

Направете го по-честно от конкуренцията, а не някакви мъгляви обяснения за последващ сервиз. Така клиентите, които купуват от вас ще го правят със съзнанието, че се обвързват с марката ви за дълъг период от време и по-трудно ще кривнат от „правилния” път.

Привличайте клиентите си с максимално ясни доводи за това което ги очаква за да ви е по лесно да изпълните това което сте им обещали.

Прочетете още:

Колко пари се печелят от надомна работа в Интернет?

  Comments

 1. Anonymous
  June 17, 2009

  Просто и вярно!!!
  Добра статия!!!

 2. June 17, 2009

  Благодаря за кометара!

  Всеки иска стабилност в отношенията с клиентите, но са малко тези, които полагат услилия в тази насока. Най-ясно това може да се види чрез проследяване на инвестиционните нива насочени към капитала наречен клиент.

  Поздрави

Comments are closed.