Уговаряне на бизнес среща и продажби по телефона. Секретарката.

Related posts

Comments ( 4 )

 • Дааа, интересно и много практично! Не всеки може да се упражнява телефонен тероризъм успешно…

  Не бих изключила и друга възможност – да дадете повече информация за себе си, фирмата и продукта си, да се отнесете към секретарката със специално внимание и уважение, така че да ви запомни и да я направите свой съюзник. Опитайте, понякога помага!

 • Здравей Поли,

  С тренировки и постоянство всичко се постига. Не всеки е роден оратор, но едно добро ниво винаги може да се постигне ако човек се старае.

  Съветите, които давам са от практиката ми и знам, че не винаги ще звучат добре, но това което върши работа не е винаги най-благородното или доброто като вариант (за съжаление). Другите възможности също не са за пропускане и ако при разговора се види, че има възможност да намериш съюзник в лицето на конкретния служител е добре дошло. За съжаление опитът ми показва, че рядко нещата се развиват по този начин.

  Съветът, които даваш обаче е наистина ценен, защото трябва да се използва всеки сигнал подаден в посока сътрудничество и да не се отблъсква подадената ръка.

  Успешен ден 🙂

 • Сравнението на секретарката със спам бот е неудачно. Спам ботът – ако толкова държите на израза – е този, който се опитва да прокара непоискана информация. А секретарката е филтър срещу спам.

 • Здравейте!

  Абсолютно точна корекция :). Под спам бот в случая имах предвид точно филтър срещу спам и несъзнателно съм ги приравнил като значение 🙂

  Благодаря за корекцията 🙂

  Хубав уикенд!

Give a Reply