Сексът продава. Функцията на мъжете…

Related posts

Comments ( 8 )

 • vladimirproperty.com

  Това е сайт за маркетинг .
  Рекламата е само част от маркетинга .

  Какво става след като видите реклама с красиви жени ?
  Жените – жени ли търсят или искат да видят и мъже ?
  Кой е продавачът ?
  Кой доставчик е по-успешен – мъж или жена ?
  Кой да е в сервиза – мъж или жена ?
  Услугите от жени ли са по-успешни или от мъже ?
  Кои услуги ?
  Маркетинг и реклама не означава ли че има още нещо освен /след/ рекламата ?

  Благодаря ви !

 • Здравей Владимир,

  Аз и Вили сме на същото мнение. Рекламата е само една част от маркетинга. Дано повече хора го осъзнаят и започнат да придават стойност и да представят продуктите си и по други начини. Така потребителите ще бъдат по добре обслужени.

  Въпросите, които задаваш са много точни и със сигурност допълват темата. Според мен всеки един от тях е въпрос на отделна тема. Тук с течение на времето постепенно ще разнищваме и разглеждаме всеки един от тези въпроси поотделно.

  В случая ми е интересно какво е твоето мнение ако не по всички то поне по най-важния според теб въпрос, който задаваш. Така ще дадеш повод за размисъл.

  Накратко аз сятам, че професионализмът е нещото което може да обедини представителите на двата пола и да ги изведе на една сравнително равностойна позиция. Има, разбира се и вродени у двата пола качества, които помагат или пречат в конкретни ситуации от работния процес. Както вече казах въпросите са изключително интересни и със сигурност ще има отделни теми по всеки един от тях за в бъдеще.

  Благодаря ти отново за адекватното както винаги включване.

  Поздрави.

 • Все пак не устоях и се включих на третия, ако не ме лъже паметта пост за сексуалния подтекст на рекламите.

  Всеки има правото на рекламира така, както намери за нужно, стига да не нарушава грубо морални норми или права на други хора. В този смисъл мастика може и да върви с дини, а кремове за бръснене – с голи до кръста мъже… Нищо лошо, просто доста безвкусно според мен. При мен такива реклами нарушават мярката ми за естетика със сигурност.

  Зависи и от самите нас, от това кой и как купува, нали? Аз лично по правило не купувам стоки, рекламирани с подобен контекст.

  Както и стоки, чиито реклами злоупотребяват с милички дечица – ако едно мляко е хубаво, аз ще го купувам и без да слушам детски рев по телевизора.

 • Здравей Поли,

  Благодаря за коментара ти.
  Възхищавам ти се, че успяваш да проявиш гледната си точка по време на пазаруване и не само като клиемнт консуматор, а и като човек от нашето общество. Наистина е трудно, макар и много хора да теърдят, че го правят.

  Наистина в условията на пазарна икономика и демокрация няма забранени неща. В маркетинга още по-малко. Просто има непрепоръчителни, или така да се каже ако нещо не е добро не е необходимо да се забранява, защото много бързо и лесно то само ще покаже, че не е добра идея или инвестиция.

  Защото резултатите от маркетинговите решения или по-скоро от несполучливите такива не остават скрити, напротив на тях клиентите реагират най-бързо.

  Остава извода, че всеки трябва да направи своя избор на потребител и да покаже гражданската си позоция и мнение относно някои социални теми, засегнати в рекламите или маркетинговите кампании на фирмите.

 • Да, Вили, ти много добре обобщи и направи извода, който аз уловям емоционално. Лошото е, че у нас в България организации на потребителите не са много активни, те също би трябвало да имат своята позиция към злоупотреба с потребителя от страна на рекламите. Макар че безспорно, проблемът е много деликатен и стъпваме на тънък лед.

  Впечатление правят и множеството реклами, които твърдят, че продуктите са одобрени от разни асоциации – на стоматолозите в България, на педиатрите в България и т.н. Много ми е интересно дали изобщо такива асоциации съществуват и ако да, намесени ли са изобщо в подобни продуктови казуси…

 • Наистина, Поли, права си относно отношението на организациите на потребителите. Наскоро чух за инициатива относно конференция с участието на комисар Меглена Кунева (знаем, че тази проблематика е в нейната компетенция)и целево създаден уеб сайт за опланкания от потрбители с нарушени права. Ето линк, който намерих: http://www.izlugan.com/index.php?go=home. Има опция за разглеждане на подадените вече оплаквания онлайн- това бе изключително интересно за мен- те са от всякакъв род и сфера на дейност на нарушителите. Това е един пример, че в България може би вече се мисли по тези въпроси все по сериозно, наред с начините за дефиниране и опит за разрешаване на тези проблеми (поседното е все още може би във фаза на зараждане).

  Относно използването на твърдения, обвързани с браншови организации за придаване на тежест на продукт: аз допускам, че много от тези организации, колкото и да са формално съществъващи ги има, а оносно тяхното истинско отношение към препоръчваните продукти- можем само да гадаем доколко може да се разчита на думата на рекламодателите.

 • Искам само да добавя мнението си за браншовите организации, наистина интересна и обширна тема.

  Има няколко спорни момента в този тип реклами. Първо самите послания в някои подобни реклами са така представени, че дават възможност за двуяка интерпретация на смисъла, която очевидно служи за избягване от отговорност от страна на рекламодателите или самите организации.

  Интересен е и начина на разпределяне на отговорността и пълномощията за представяне на толкова широк кръг от хора. По мое виждане структурата и функциите на такива организации е по-скоро с възможност да представи мнението на съсовието по далеч по-общи въпроси (което гарантира правдоподобността на теза изказана от толкова много специалисти и авторитети в дадена област) отколкото конкретните характеристики и качества на даден продукт.

  Тезата за морала в рекламите е многолика и примера с браншовите организации показва, че когато едно принципно виждане за нещата се защитава то трябва да се прилага и за не толкова „вдигащите рейтинга” теми, а организациите трябва да се заемат и отделят средства за борба и за не толкова ПР правещи каузи.

 • myhappypond

  Бих желала да отговоря на един от въпросите на Владимир – “Жените – жени ли търсят или искат да видят и мъже ?” 🙂
  Отовори едно женско списание и преброй колко снимки на мъже ще видиш и колко на жени 🙂 Отвори и едно мъжко списание – пак 90% от снимките са на жени.
  Не мисля, че жените се кефят да гледат жени само защото жените са по-красивата половина от човечеството. Жените си купуват списания със снимки на жени и гледат Фешън ТВ и т.н., за да се осведомят как е конкуренцията. Другите женски дали са по-напудрени, дали ги превъзхождат с нещо и какво да направят, за да ги догонят, така че “по-грозната половина от човечеството” да избере тях.
  Животински работи…общо взето…:)

Give a Reply