Фокусирана марка

Related posts

Comments ( 2 )

 • V

  Относно уникалността на продуктите. Преди малко коментирах в статията за бъдещето на България след 50 години. В бъдеще, според мен, всеки един продукт ще бъде уникален за всеки един отделен потребител. Дори тази уникалност всъщност да не съставлява нещо значимо. Това е моето виждане за следващия наистина раличен пазар. Пазар, където “на секундата” продукта ще бъде персонализиран. Рабира се това не може да се приложи към всички продукти, но със сигурност може да се приложи към много. И ще има успех.

  Представете си една такава утопична обстановка, където например ще се определя чрез свръхтехнологии биологичния дефицит на вещества в организма. И когато купите един продукт – хранителен продукт или вечеря в ресторант, вашата любима храна ще съдържа и достатъчно количество от дефицитните вещества. Тук уникалността се измества малко и пада не толкова върху самия продукт, колкото върху поднасянето му.

  Но въз основа на такава идеология първенците в осъществяването й със сигурност ще бъдат и първенци по доходи 😉

  И последно, че се разприказвах. Има я и фалшивата уникалност, което вече си е трик за привличане на “необразовани” клиенти.

 • Това определено е попадение!

  Поздравления за идеята, сигурен съм, че един ден ще стане реалност. Тогава и работата на нас маркетолозите ще е с малко по-изместен фокус.

  Конкретната статия цели инвеститорите и предприемачите да не поемат лъжижа, която е голяма за тяхната уста.

  Посланието е: Ако искате да пробиете свийте ръката си в юмрук, вместо да разпервате присти!

Give a Reply