30 Jan

Запис на посетителите Ви в реално време. Интернет маркетинг

[sg_popup id=1] Запис на посетителите Ви в реално време. Интернет маркетингКато всички собственици на сайтове и ние от GV Trend не веднъж сме се интересували от желанията и поведението на нашите читатели за да получим обратен отговор за това което правим. Всяка информация за посещаемостта и поведението на чиаттелите ни дава полезна насока за нещата, които е хубаво и тези, които не е чак толкова хубаво да правим със съдържанието, навигацията и конкретната тема поместени на сайта.

Наскоро попаднах на една предполагам доста любопитна програма за всеки уебмастър: КликСпай което аз си превеждам като “Шпионин на кликове”. Това което тази програма прави е да запише действията на потребителите на сайта ви и да ви предостви възможност да ги видите на нещо като видеозапис. Виждате как конкретния посетител е скролвал и кликал по страницата ви като кликовете се отбелязват с маркети, а скролването се вижда максимално реалистично като действие на сайта ви.

Инструментът може да ви послужи за да набележите и проследите, кои са местат където посетителите на сайта ви предпочиатат да кликат и съответно да подобрите навигацията си.

Инструментът е много ценен за всякакъв тим Интернет маркетингови дейности. Особенно за хора, които развиват бизнес на база на кликове или афилиейт програми. Може да видите къде са зоните където потребителите кликат най-често и да поставите там рекламите си например. Дори в google analytics има опция преглед на местата където са кликали потребителите и тяхното процентно и в абсолютна стойност изражение което също аналогичен инструмент в Интернет маркетингът. Но различната възможност, която дава настоящата програма е да видите чрез реално представяне на движението на мишката по сайта ви колко от тези кликове са наистина целенасочени и колко съвсем случайни (има потребители, които например кликат по сайта не с цел задействане на линк или отваряне на снимка, а по друга съвсем различна, често необоснована причина).

Решихме да ви покажем този инструмент за Интернет маркетинг, защото вярваме, че тук в България има още какво да научим от страните, които са по-напред от нас в това отношение. Надяваме се, че и на българския софтуерен пазар в скоро време ще видим подобни приложения, които както полезни са и забавни (поне за мен) за всеки собственик на уеб сайт.

  Comments

 1. January 30, 2010

  Звучи доста интересно и полезно, благодаря, че го споделихте с нас. Ще го разгледам по-подробно и може и да го инсталирам! 🙂

 2. January 31, 2010

  Наистина е интересно да видиш какви ги вършат потебителите на сайта :)))

  Аз лично добих впечатление за времето отделено за преглед на статия и сърфиране чрез навигацията. Като се замисля не съм си давал сметка и за собственото си поведение. Нещата погледнати отстрани са доста интересни 🙂

 3. Fjuty
  February 1, 2010

  Аз вече го пробвах. Благодаря за интересното предложение. Наистина би могло да е интересен инструмент. А ти само демото ли пробва, че това ми стана по-интересно или вече пълна версия?

 4. February 1, 2010

  Чудесна новина :))) Радвам се да чуя, че ти е било инетересно. Аз пробвах само демо версията преди време и тя ми направи впечатление.

  Когато предприема по-крупни промени по блога и изобщо по-сериозна работа по развитието му, това със сигурност ще е един от инструментите на който ще разчитам.

  Хубава вечер

 5. July 21, 2010

  Изглежда полезно, мисля да пробвам демото

 6. July 26, 2010

  Здравей!

  Радвам се, че намираш информацията за полезна. В днешно време има изобилие от приложения и понякога е трудно и времеемко да изберм кое си заслужава.

  Затова се радвам, когато някой сподели полезна информация, също така и ние в блога се стараем да сме от полза на читателите си.

  Хубав ден и успех при изпробването на програмата!

Comments are closed.