Мърчандайзингът- част от продажбите

Related posts

Comments ( 3 )

 • Fjuty

  Според мен има място. Не защото е толкова търсена, колкото необходима. След навлизането на толкова много световни марки, и отварянето на толкова молове, то следва да се използват и съответните специалисти. Това, което си спомням аз от визитите ми по чужди държави и което винаги ми е правило впечатление са големите витрини в които е поставена само една кутия с един продукт. Останалата част от пространството, на витрината е запълнено с …. нека ги наречем художествени елементи. Ако това не е внимание към детайла и акцента, не знам кое е.
  А иначе сме свидетели и на много скъпи магазини в България, които са повече от не-добре подредени. Има разбира се и такива, които си идват с готовата цялостна концепция от централата – такива са H&М, Terra Nova и т.н. При тези магазини няма значение в коя страна ги посещаваш – те винаги са едни и същи. Макдоналддс за дрехи 😉
  За съжаление повечето от лошите примери са на български вериги и магазини, а добрите на чужди, които идват със своето ноу-хау. Считам обаче, че това ще се промени вбъдеще. Или се надявам.
  Поздрави за различната и интересна тема – дава повод за разсъждения.

 • И аз рядко съм посещавал чисто български магазин за дрехи, в който да има оригинална подредба или нещо свързано с мрчандайзинга, което да ме е впечатлило.

  Макдоналддса за дрехи е наистина попадение като определение за някои брандове. Но както Макдоналдс в България се превърна в куул място за хай хора, така и полуфабрикатите на чуждата текстилна промишленост с право и за съжаление си запазват доста апетитно място на пазара, както правилно отбелязваш.

Give a Reply