03 Dec

No Ho Ho Ho …..

Здравейте приятели!

Съвсем скоро се натъкнах на една кампания, уникална по рода си и реших да я споделя с вас. Нестандартната реклама, която ни обединява около представите ни за най-досадното коледно парче. [sg_popup id=1]

При мен предизвика един първоначален привкус на българския синдром и идеята, че се обединяваме по-скоро когато трябва да критикуваме нещо или някой. И толкова за отрицателната страна- забравих я като изгледах клипчето на кампанията. То е толкова позитивно, както и участниците в него, че няма как да предизвика негатиани емоции.

По-скоро като че ли всяка година изпитваме отегчение от едни и същи коледни песни, но сега, имайки усилията на организааторите може би се дефинираме като тотални любители на новото. Много ми допада и картинката, символ на кампанията, коато използвах и в тази статия.

Бих добавила, че към идеята освен това да определим кои песни не искаме да слушаме би било добре да се направи конкурс може би за млади таланти с песни на коледна тематика и така да се даде вариант, който да замести отегчителните парчета. Защото ако просто ги отречем всички, то тогава бихме имали една много тиха коледа….

Ето и линк към уникалното клипче със страхотните участници:

Тъй като ние от Бизнес насока подкрепяме идеята поставям линкове към сайта на кампанията, където можете да гласувате за най-дразнещото за нас парче и към сайта на организаторите, които между другото са и съавтори на една от емблематичните реклама на 7 Дейс, за която писахме скоро в блога и статията предизвика огромен интерес сред читателите ни.

А вие фенове ли сте на кампанията? Харесва ли ви идеята и бихте ли преложили алтернативно парче на вече до болка познатите ни?

  Comments

 1. December 3, 2010

  Посетих сайта на кампанията и бих посъветвала авторите да позволят поне две възможности за гласуване, защото тези изтъркани коледни песни вече ми стават толкова дразнещи, че бих избрала поне пет. Сигурна съм, че повечето хора споделят мнението ми. Даже миналата година в моя блог направих списък с коледни песни, които не са така популярни и са по-нестандартни. Ако имате интерес и позволите ето линк към тях http://myhappypond.com/2009/12/коледни-песни/

 2. December 3, 2010

  Здравей, myhappypond!

  Радвам се, че и на теб ти допада каузата. Пък на мен особено ми допада селекцията която си направила- поздравления! Може да се опиташ да я споделиш с организаторите, защото аз съм на мнение, че след като ще отричаме омръзналите ни досега песни би трябвало да им намерим или създадем заместители- Коледа без музика няма да е същата.

 3. Anonymous
  December 5, 2010

  бе вие в ред ли сте? на който не му харесват песните или са му омръзнали да не ги слуша и вие ни омръзнахте постоянно да ви гледаме мутрите по телевизията ма ви гледаме и си мълчим.на които не му харесва нещо просто да не го слуша,гледа и т.н.

 4. December 5, 2010

  Здравейте!

  Уважавам мнението ви, защото е хубаво, когато има различни мнения и аргументи в различни посоки.

  Ние подкрепихме инициативата, но при условие, че се даде нова и свежа алтернатива. При това положение смятаме, че каузата е добра. Очакваме да разберем с какво ще ни изненадат организаторите, защото предвид опита им инициятивата ще има развитие.

  И тъй като моментата винаги има две страни, а вие сте определено другата, сигурно ще ви е интересно да видите кауза, която стартира в отговор на тази, за която говорим в статията преди няколко дни:

  http://gohohoho.org/

  Хубави дни и весели празници от нас :)))

 5. December 6, 2010

  Здравейте, отново 🙂
  Анонимен, прав си – на който не му харесва, да не слуша. Обаче имам ли аз възможност да не слушам като тези песньовки ги долавям отвсякъде – магазини, заведение, радио-станции и други медии. Просто сме принудени да ги слушаме.
  Вили, радвам се, че песните са ти харесали. Може би, наистина е добра идея да ги предложа на авторите на инициативата.

 6. December 8, 2010

  Да, въпроса за избора тук е малко спорен, но едва ли има начин да се ограничи. Все пак трябва да сме широко скроени и да приемаме начините на останалите да се забавляват.
  Най-важното обаче е да се се сътвори нещо градивно и в края на кампанията да имаме нова коледна песен, която да харесваме ;))

Comments are closed.