Маркетинг и/ или Информация

Related posts

Comments ( 2 )

 • Поздравления за добрата тема! Настина, в нашите компании специалистите по маркетинг имат неспецифични функции. Наскоро се сблъсках с фирма, която търсеше маркетинг мениджър, но след разговора с управителите се изясни, че търси мениджър по продажбите…

  Аналитичната и прогнозната роля на маркетинга пък съвсем е забравена. Тя дори не се изземва от изпълнителния директор – в повечето случаи изобщо липсва в компанията. Или се ограничава до прогноза за приходите, често нереалистична.

  Но… това ще се променя. Кризата и изискванията на клиентите налагат ново бизнес мислене. И компаниите, които го нямат, лека-полека ще отпадат!

 • Благодаря за милите думи Поли 🙂

  И аз виждам светлина в тунела поради нарастващите изисквания на клиентите.

  Единствено ме притеснява, че в някой сектори пазара в България е малък и наистина фирмите си знаят клиентите поименно, което води до обезценяване на маркетинга в очите на тези управници. И когато това мислене придобива измеренията на монопол се получава така, че няма какво да задвижи колелото на конкуренцията.

  Все повече осъзнавам, че за да има маркетнгът стоиност в арсенала на един професионалист е важно да бъде в комбинация и с други знания в конкретни сфери и то в дълбочина. Дано ние успеем да маркетираме добре себе си за да има надежда и за другите …

Give a Reply