02 Nov

Топ 4 места за работа +1

Когато говорим за мотивация на служителите, едно от нещата, които определено не са за подценяване е работното място. В България малко фирми са стигнали до нивото да осигуряват максимален комфорт на служителите си, но това не пречи да се полюбуваме на няколко примера от цял свят, пък и да дадем няколко идеи на работодателите, които четат блога.[sg_popup id=1]

1. Започваме с Pixar. Компанията няма нужда от представяне и ще преминем направо към работните места.
2. На второ място е офиса на Red Bul в Лондон. Обърнете внимание на улея за пързаляне на последната снимка. По него служителите могат да преминават по-бързо от едно помещения в друго. Колко често бихте използвали подобен улей на работното си място, ако имахте възможност?3. На трето място се нареждат VW. Как ли ще се поустват хората от VW Peaton Plant ако получат едноседмична командировка в Перник и видят къде творенията им живеят своя втори живот?
4. Никоя класация за работни места неможе да мине без офисите на Google. Снимките ги оставяме без коментар, но бихме ви попитали- готови ли сте да натупате прекия ви мениджър на билярдната маса в обедната почивка преди вътрешна среща ан отдела 😉

5. Въпреки че не сме сигурни за точната позиция на това работно място го оставихме последно за да няма спорове. Според нас когато са на лице самодисциплина и упоритост най-хубавото работно място е вкъщи.

Наскоро посветихме цяла статия на това: Колко пари се печелят от надомна работа в Интернет?

Както се казва снимката е илюстративна 😉

Успешна работна седмица от нас :)))

  Comments

 1. November 3, 2011

  По нататък във времето би било интересно да публикувате снимки и на най-красивите сгради на големи фирми – на Apple, Ford, Dior – заслужава си да се видят 🙂

  Reply
 2. November 3, 2011

  Много добра идея ни даваш! Как да не се мотивира човек при такива гледки :))

  Въпреки че офисите на снимките по-горе в статията изглеждат супер и като цяло за мен не е било без значение къде работя, не бих казал че е задължително да са чак такива за да се мотивирам за работа. Един нормален офис с удобен стол и достатъчно голямо бюро, шкафове и поставки за документите и нормална зала за срещи с клиентите винаги са били оптимума за мен.

  Я, сподели какво според теб е задължително да има в един офис като ниво на обзавеждане за да се чувстваш комфортно? Мислиш ли че гореизброените офиси са прекалена инвестиция от страна на тези фирми? Т.е. дали не би се постигнало същото ниво на работа и без чак такива ефектни и скъпи мебели?

  А дали това не е още един начин за реклама и маркетиране на самите продукти и услуги на тези компании.

  Reply
 3. November 3, 2011

  Според мен има значение сектора на компанията – нормално е в компаниите като гореизброените да има подобна работна среда – все пак креативността е в основата на техния успех и тя трябва да се стимулира по всевъзможен начин.

  Разбира се, че има значение и от страна на маркетинга – екстериора на компанията може да се използва дори като външна реклама ( например сградата на ПИБ на Г.М Димитров е по-внушителна от всеки билборд, който съм виждал на банката.

  А що се отнася до интериора – също. Компания с красив, модерен офис според мен би спечелила повече партньори отколкото някоя поместена в тесен апартамент и обзаведена от METRO.

  За мен лично – комфортно работно място значи самостоятелен кабинет;

  Reply
 4. November 3, 2011

  Примера със сградата на ПИБ е много точен в случая 🙂

  Самостоятелния кабинет има наистина много предимства и ти го пожелавам от сърце, но главния недостатък, е че за голям период от време си изолиран и контакта с колегите донякъде се губи. Това може да се навакса в почивките разбира се, но пак не е същото.

  Благодаря ти за включването в блога. Винаги е удоволствие да чуеш мнението на колега маркетолог.

  Reply
 5. November 15, 2011

  Тая девойка на снимката какво прави? Да не преписва хороскопа за сайта си :)? По темата – лично на мен не ми трябват пързалки – искам си у дома :).

  Reply
 6. November 15, 2011

  @ Свилен- благодаря ти за първия ти (ако не бъркам) коментар в блога! Познаваме се задочно от буркана на Поли 🙂

  И аз се замислих какво ли точно прави девойката, реших че просто е видяла интересна статия за момент в сутрешния вестник и се е разсеяла, но това за хороскопа е по-ригинално 😉

  Иначе се съгласявам с теб. И за мен няма по-добро от вкъщи.

  Успешен работен ден и те чакаме отново с интересно включване 🙂

  Reply

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *