07 Nov

Какви SEO Software и Tools използвам?

От около 5 години се занимавам с SEO и чета доста по темата. Честно казано използвам повече чужди източници за да се образовам или намеря необходимите SEO software или SEO tools, които биха ми позволили да си върша добре работата. Не защото в България няма добри SEO източници, от които може да се черпи информация, а просто защото в САЩ винаги ни изпреварват ако не с няколко години, то поне с няколко месеца и е много по-адекватно човек да се образова така да се каже първа ръка за нововъведенията в сферата.

Та направо на въпроса. Винаги съм мислел, че нещата са пропорционални и когато получваш нещо, макар и никой да не те задължава да се реваншираш ти трябва да го направиш за да се запази баланса във Вселената 😀

Ето моя скромен принос към арсенала на българските SEO специалисти. В статията ще ви разкажа за една компания, която разработва SEO software и други SEO tools благинки и е една от най-големите и надеждни в сферата. Става въпрос за SEOmoz [sg_popup id=1] . Макар, че на запад и по-специално в САЩ те са сред лидерите в сферата на разработване на SEO software при няколко разговора с колеги в България установих, че тук съвсем не са толкова познати.

Продуктите на компанията са доста на брой, но най-апетитни за мен са само няколко и тук ще се спра само на тях:
Keyword Difficulty Tool- определя с изключителна точност трудността за калсиране по дадена дума, както и степента на конкурентност при търсене. Пълните възможности на софтуера може да се използват чрез платената версия или трайла на програмата.

Open Site Explorer Toolизследва с голяма точност външните връзки към сайта. Посочва броя линкове, техните източници и редица параметри по отношение на тежестта на самите линкове. Дава и информация за съотношението вътрешни/ външни връзки на самите страниции, както и данни и възможностти за много задълбочен анализ. При наемане на този инструмент имате право на няколко съкратени и няколко подробни репорта за конкретен избран от вас сайт. Разбира се може и да не плащате като се регистрирате за трайла.

Crawl Test Software има много тулове, но този е от най-добрите на които съм попадал. Дава много точна представа за това какво вижда „паяка” когато дойде на сайта ви. 

Като цяло инструментите на компанията са доста полезни, но и доста скъпи за стандартите в България. Все пак ако поддържате само няколко свои проекта ви препоръчвам безплатната трайл версия. Тя е 30 днев
на и е напълно достатъчна за да направите подробни репорти на собствените си проекти, както и необходимите анализи и не на последно място да проучите конкуренцията из основи и да видите какво имат те, а вие не.

Надявам се да сме ви били полезни.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *