26 Feb

Каква е цената на SEO?

При търсене на дадена  ключова дума или фраза в Google се зареждат хиляди резултати. Тъй като резултатите са по 10 на страница много от тях остават скрити за потребителите. Това е така, защото Интернет протребителите в днешно време нямат търпение да разглеждат много страници в индекса на Google и най-често се спират на първите 3 страници. [sg_popup id=1]

Това е причината ако Вашия сайт е твърд назад в класирането, хората да не достигат реално до него. Самата конкурентна среда в Интернет е различна от тази, която имате извън Интернет.

 

Конкуренти?

  • Извън Интернет
  • Фирми директно свързани с Вашата дейност.
  • В Интернет
  • Всички сайтове, които имат по-предно класиране от Вашето по желаната ключова дума.

 

Вие и Вашите конкуренти имате припокриващи се цели относно Интернет представянето на бизнесите си.

От това следват повече инвестиции в Интернет маркетинг. Увеличават се времето и качеството на работа. Следователно и цени на Интернет маркетинг услугите.

Колкото по-висока е конкуренцията в нишата Ви, толкова повече усилия ще коства и доброто Интернет представяне.

 

SEO и гаранциите.

seo-tsena-zashto

Гаранции за класиране в резултатите на Google  не могат да бъдат дадени по няколко обективни причини. Те са свързани най-вече с факторите за класирането върху, които оптимизаторите нямат контрол. Именно поради липса на контрол е невъзможно да се даде гаранция за класиране. Факторите за класиране са:

Google– Google непрекъснато променя правилата на играта без да е длъжен да предупреждава за това.

Конкурентите– Във всеки момент Вашите конкуренти могат да повишат инвестициите си над Вашето ниво и да Ви изпреварят.

Вашият уеб сайт– Работа по On Page и Off Page фактори за сайта.

Продукт/ Услуга– SEO може да изведе сайта Ви на добри позиции, но ако клиентите не харесват Вашия продукт/ услуга няма да получите добра възвръщаемост.

От горните фактори оптимизаторът има реален контрол единствено върху Вашия уеб сайт, а другите фактори са извън неговия контрол.

SEO е нелесен процес, но ефективността отподобна инвестиция е доказана, така че не се колебайте да направите крачка в развитието на бзинеса си онлайн.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *