08 Aug

Първа страница в Google,първо място в Google? А аз къде съм?

Задавате ли си този въпрос? Това един от въпросите, които хрумват на 90% от собствениците на бизнес или сайт при разсъжденията относно това къде сме в Google и колко от потребителите, които търсят нашия продукт или услуга, ни виждат: Къде съм в Google? Как да излизам напред в Google? Как да се класирам пред конкурентите в Google? Как да печеля клиенти от Google? Как да направя така, че повече хора да ме виждат в Google? Как да съм на първа страница в Google? Как да съм в Топ 3 в Google? Как да съм на първо място в Google? [sg_popup id=1]

Ако сте сред хората, които си задават този въпрос, в настоящата статия ще се опитаме накратко да Ви дадем някои съвети как да разберете къде сте в Google.

 

1. Изберете правилните ключови думи

Как да разберете по кои думи си струва да излизате, за да проверите къде се класирате в Google по тях? Основното правило е: по-конкретните думи носят по-целенасочен трафик, тоест колкото по-конкретна дума, свързана с дейността Ви напише потребителя, толкова по-голяма вероятност има да Ви стане клиент. Ето един пример:

Вие сте собственик на туристическа агенция и искате да имате повече клиенти от интернет. Предлагате почивки до много от гръцките острови. Какво биха написали Вашите реални клиенти в Google, за да намерят почивките Ви?

Една сериозна част от потребителите биха написали: Гърция– това са потребители, които могат да търсят информация за Гърция в различен аспект- политическа, икономическа, студенти, които търсят информация за доклад или хора, които се интересуват от данни за страната. Вие едва ли можете да предложите толкова много информация, а и идвайте на Вашия сайт потребителите няма да намерят това, което искат, затова ще излязат бързо.

Друга част биха написали: Почивка Гърция– това са хора, които са решили, че искат да почиват на море и разучават различните дестинации

Трета част биха написали: Почивка Закинтос 2013 – това са хора, решили, че искат да почиват на остров Закинтос и които търсят оферти

Четвърта част биха написали: Цена на почивка Закинтос 2013– това са хората, взели решение, че ще почиват в Гърция, на остров Закинтос през този сезон и искат да сравнят цените на офертите на различни агенции.

От тук нататък само Вашите условия/цени трябва да убедят потребителя да направи резервация 🙂

Обобщено: нямате полза от това да се класирате по най-общите ключови думи, тъй като се конкурирате с много повече сайтове от различни сфери и дори и да получите много посещения, те няма да Ви донесат продажби, така инвестицията Ви ще бъде неоправдана.

И така: направете търсене по ключовите думи, важни за Вас.

 

2. Проверете къде сте в Google

Направете търсене в Google.bg по ключови думи, свързани с Вашата дейност- продукт или услуга. Не търсете по името на фирмата си– най-вероятно се класирате добре там, защото няма много конкуренция от други фирми, но тогава сайтът Ви ще се посещава от хора, които вече знаят фирмата Ви, но не и от нови клиенти.

 

3. Как търсенето да бъде реално?

Често Google запомня Вашите търсения от компютъра Ви с цел да Ви предостави по-персонализирана информация, така ако посещавате сайта си често, Google ще Ви го показва по-напред и няма да получите реална представа за това какво виждат останалите потребители. Ето какво можете да направите, за да не бъдат изкривени резултатите:

  • Излезте от профила си в Google- Gmail, Google +, Chrome Sync и т.н.
  • Изчистете кеш паметта на браузъра си (обикновено от History- Clear browsing data- From the beginning of time)
  • Отворете прозорец на браузъра си в инкогнито режим (В Chrome от меню- New incognito window, или Crtl+Shift+N)

Професионалистите използват специални програми са следене на класирането, но винаги проверяват и ръчно, по споменатите стъпки.

Е,  къде сте в Google?

 

Следва продължение

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *