Бъдещето след 50 години

Related posts

Comments ( 9 )

 • myhappypond

  След 60 години дали ще има останали българи в България? Прогнозирам само цигани и турци.

 • Хмм.. това също е прогноза. Доколкото съм чувал менения на експерти в областта, като нищо твоето мнение може да се сбъдне.

  Иначе съм попадал на подобни подборки от прогнози от преди 30-40 години относно бъдещето, компютрите и т.н. и мога смело да кажа, че рядко се сбъдват.

  Иначе моята прогноза или по-точно желание е да станем малко по-големи оптимисти като народ. Пък така и светът ще стане едно по-добро място. Вместо песимизмът да владее над България, господар да стане оптимизмът.

  Както се казва- Ще поживеем и ще видим 🙂

  Имаш ли и оптимистичен вариант на прогноза?

 • Fjuty

  В един от филмите по великия за мен Стивън Кинг, имаше абривиатура от 4 букви – SSDD: Same Shit, Different Day…

 • Здравей!

  Благодаря ти за първия ти коментар тук!

  Доста екстравагантна идея.. след 50 години всичко да си е същото като сега, хареса ми 🙂

  А какво става с мисълта на друг интелигентен човек: “Всичко тече, всичко се променя”.

  Поздрави

 • V

  50 години е малък период. На мен ми харесват повече прогнозите доста по-напред в бъдещето. А що се отнася за България след 50 години… Нещата, които се случват сега в България са се случвали в някои други страни. Затова е достатъчно да погледнем в миналото. Това е моята прогноза – една България, която върви и в идните 50 години ще върви по вече готов сценарии. Въпреки привидното развитие и модернизация в основата си икономическите процеси ще се движат от същия архетип политици и лидери. Това е специфичното, а като възприемчива към нови технологии, България ще отразява световното развитие в технологично отношение. Ако сега се замазват очите на хората, тогава това ще става доста по-умело 😉

 • Да, много си прав/а, че 50 годни не са много. Според мен идеята е такава за да може голяма част от хората да прочетат собствените си мнения след време. Ако периодът е по-дълъг може би това нямаше да е възможно.

  Добър подход за вглеждане в миналото. Както каза наистина нещата следват някаква последователност и процесите, които са се зародили и текат в момента сигурно ще са живъ в обществото ни и след 50 години 🙂

 • Anonymous

  Българино, събуди се!Всички на крак пред парламента, да се иска отговорност от нар. представители да огласят публично програма за развитието на България.Досега никое правителство не е представило програма за развитието на селското стопанство, промишленоста, откриване на нови работни места нови заводи, фабрики, комбинати.Никое правителство не говори за възраждане на икономиката, селското стопанство.Българина е добър стопанин, иска да отглежда животни, добитък, лозя, овощни градини, но е прецакван отвсякъде- скъпи фуражи, препарати, безмитен внос и продукцията става непродаваема.Къде са заводите за изкуствени торове?Няма ги за да няма стопанство…В устата им само АЕЦ Белене, магистрали, ама, народа не яде асфалт…Цялата икономика на страната, дребния, средния бизнес са умъртвена умишлено.Целта?Ликвидиране на нацията!Хитлер за 6 години открива 6 мио работни места!Колко работни места има открити за 20 г.?След половин век селата ще се затрият, там ще се загнездят циганите в изоставените къщи, кражби, обири, убийства ще цари навсякъде, 5 мио просяци и 5 хил. олигарси в ще живеят в зазидани като берлинската стена охранявани квартали за богаташи…

 • Трябва всички заедно да работим за да не се сбъднат мрачните Ви прогнози.

  За целта са нужни бистър ум, позитивно мислене и най-вече действия.

  Нещата завсият от нас 🙂

 • Anonymous

  Григоров, Пусни в нета всички на 1 майски протест на площада с тигани, тенджери и хлопки.Искаме подкрепа за средния и дребен бизнес, помощ от държавата за селскостопанските производители лозари и ферми, цената на продукцията да се определя от производителите според търсенето на пазара а за прекупвачите затвор!Евтини торове и препарати, забрана на безмитен внос на каквато и да е продукция.Да се въстановят заводите за препарати и торове, да се въстановят заводи и фабрики, изнасяхме консерви, платове, обувки и какви ли не промишлени стоки, къде са тези фабрики?Да се проектира план за най бързо въстановяване на индустрията и промишленоста.Германия беше срината до основи, след 20 г. беше водещата икономическа сила в Европа.България за 20 г. стана гето на олигарси, цигани и 5 мио просяци, тъжна пустиня, докато и климата е чудесен и земята българска е най плодородна, алчните и ненаситни управници дерят безмилостно кожата ти българино заспал!!!Събудете се българииии!!!

Give a Reply