07 Oct

Хумор от „кухнята” на Бизнес Тренд- до какво води престараването

Тъй като все засягаме сериозни теми, решихме да покажем, че имаме и друго лице и да разкажем една смешна история от кухнята на Бизнес Тренд, която се случи не отдавна. [sg_popup id=1]

Не много отдавна с колегите забелязахме, че от една от фирмените карти, която ползваме за реклама са „изтеглени” пари от Google AdWords. Тъй като се стараем да следим тези разходи бяхме много изненадани от непредвидения разход.

Започнахме вътрешно разседване за да установим от къде произлиза този „теч” на средстава. Имаме няколко акаунта за различни проекти по които работим съвместно с други фирми в Google AdWords. За кратко време установихме проблема, но какво беше учудването и смеха, който настана, когато разбрахме за какво става въпрос.

Тъй като правим някои вътрешни обучения за Google AdWords ми се налага да създавам примерни кампании и да експериментираме с тях. Това са кампании на вскякаква тематика и с различни настройки целящи да покажат една или друга страна на системата.

Това което се беше случило е следното, някак си без да искам съм активирал една от кампаниите и в резултат на това рекламата е тръгнала. Падна голям смях тъй като се оказа, че няколко седмици сме рекламирали „ПЧЕЛЕН МЕД” !!!

Освен, че целия екип обичаме пчелния мед, както се досещате като фирма нямаме друго общо с лепкавия продукт. Но за сметка на това установихме, че кампаниите прегледани детайлно са доста професионално направени, рекламиращи акациев и манов мед със сответните призиви,ключови думи, гео таргетиране и други настройки.

Извиняваме се на всички, които с желание да си закупят мед са кликналина рекламата и не са успели. Обмисляме закупуване на кошери и пренасочване в друга сфера на бизнеса. Да му мислят от Google, вече не се нуждаем от тях!

Пожелаваме ви свежо начало на работната седмица и запомнете, че пингивна, пандата и колибрито са освен ъпдейти на Google са и реални животни и като говорите за тях се отнасяйте с малко повече уважение 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *